Andere

GALACTIC

Belgisch bedrijf gespecialiseerd in fermentatie, produceert natuurlijke antimicrobiële oplossingen voor de voedingsindustrie. Het produceert ook melkzuur en lactaten die worden gebruikt in dierenvoeding, cosmetica en de industrie.
In 2020 werd in China een nieuwe fabriek in gebruik genomen om de Aziatische markt te bevoorraden.
De totale omzet van de Groep steeg dankzij de sterke vraag vanuit de voedingssector door de COVID-19-crisis.
Op die manier konden de prijzen ook op een redelijk niveau blijven in vergelijking met de afgelopen jaren. Futerro, dat actief is in het verlenen van licenties op technologie polymelkzuur (bioplastic), heeft met succes twee joint ventures opgezet in China in samenwerking met BBCA Group:

  • B&F LA (deelneming van 15%): met een productiecapaciteit van 80.000 ton melkzuur. Het plan is om de capaciteit in 2021 op te voeren tot 180.000 ton;
  • B&F PLA (deelneming van 26%): met een capaciteit van 30.000 ton polymelkzuur. Het plan is om de capaciteit in 2021 op te voeren tot 90.000 ton.;
  • Polymelkzuur is op dit moment het meest veelbelovende biopolymeer op de markt; we hebben dan ook veel vertrouwen in de toekomst van deze activiteit.

 

ŸNSECT

Franse vennootschap die hoogkwalitatieve natuurlijke eiwitten produceert op basis van insecten die bestemd zijn voor de aquacultuur en huisdiervoeding. Het bedrijf is opgericht in 2011 en heeft sindsdien een 25-tal octrooien neergelegd met betrekking tot de kweek van molitorinsecten, beter bekend onder de naam meeltor, en de transformatie ervan in eiwitten.

De hoofdfabriek, die in de buurt van Amiens wordt gebouwd, zal een sterk geautomatiseerde industriële eenheid zijn, en de grootste ter wereld. Op termijn zal er ongeveer 1.500 ton eiwitten per maand kunnen worden geproduceerd. In afwachting van de opstart begin 2022 heeft Ÿnsect al een goed gevulde orderportefeuille en wil het uitbreiden naar het buitenland, voornamelijk Noord-Amerika.