Andere

GALACTIC (via Serendip)

Belgische producent van melkzuur en natuurlijke oplossingen voor de sectoren Food, Feed, Industry en Care. Galactic zet in België en de VS de omschakeling voort van zijn activiteit voor de verkoop van melkzuur naar natuurlijke voedingssupplementen met hogere toegevoegde waarde.


In China wordt er na de onteigening van de productievestiging een nieuwe melkzuurfabriek gebouwd (waarvan de capaciteit dubbel zo groot zal zijn als die van de oude B&F AL) in samenwerking met een lokale partner. Futerro, een 100%-dochteronderneming van Galactic, zal een minderheidsbelang hebben in de fabriek, die in het tweede halfjaar van 2019 de deuren zou moeten openen. De eenheid zal twee andere ondernemingen bevoorraden  met melkzuur:

  • „„GALACTIC China (100%-dochteronderneming van Galactic SA), dat het melkzuur zal omzetten in afgeleide producten met hogere toegevoegde waarde voor de voedingsindustrie.
  • „„B&F PLA, een eerste productie-eenheid voor polymelkzuur (PLA, een hernieuwbaar biopolymeer op basis van melkzuur dat werd ontwikkeld door de dochteronderneming Futerro), waarvan Futerro een minderheidsaandeelhouder zal zijn..

Futerro blijft bovendien octrooien registreren voor de productie van PLA en verkent de markt om licenties op zijn technologie te verlenen in partnerschap met de ondernemingen Sulzer en Technip.