In de Verenigde Staten

De Groep bezit vastgoedbeleggingen aan de Oostkust (Massachusetts en New York).

Surongo America heeft in 2006 geïnvesteerd in de partnership DSF Capital Partners III, LP. Het fonds verkocht de laatste resterende gebouwen die het nog in zijn bezit had en sloot zijn activiteiten eind 2017 af. Het rendement op deze investering is zeer laag.

De vastgoedpartnership Gotham City Residential Partners I, LP in New-York werd onderschreven eind 2006. Dit project voor de inkoop van appartementsgebouwen met het oog op renovatie zal worden afgesloten in 2018. Eind 2017 waren nog slechts 3 van de 25 gebouwen die het fonds telde in portefeuille. De rentabiliteit van deze deelneming voldeed volledig aan de verwachtingen van de Groep.

De dochteronderneming US van de Groep heeft tijdens de eerste helft van 2015 ingetekend op een nieuw fonds Gotham City II met een verbintenis van USD 10 miljoen. Dit fonds zal een gelijkaardige activiteit hebben als de activiteit van ‘Gotham City Residential Partners I L.P.’. Eind 2017 werd een bedrag van USD 5,2 miljoen opgevraagd en vrijgegeven.

In oktober 2010 heeft Surongo America, Inc. deelgenomen aan de oprichting van de partnership Zeb Land, LLC. Zeb Land, LLC heeft in november 2010 het productiegebouw van Nomaco (dochteronderneming van Noël Group) verworven en verhuurt dit via een huurovereenkomst voor 10 jaar. In 2014 kocht de partnership 50 ha grond vlakbij zijn vestiging waar industriële en commerciële oppervlakken worden ontwikkeld.

De Partnership Corc LLC heeft als enige actief een productiegebouw dat verhuurd wordt aan Nomacorc.