In Europa

In eigen bezit

 

  • De gebouwen op de vestiging van de maatschappelijke zetel en Treurenberg (3.000 m² kantoorruimte, 2.000 m² woonruimte en 70 m² handelsruimte).
  • Verscheidene andere ruimten en terreinen in de provincies Luik en Henegouwen.
  • Een appartement in Luxemburg (100 m²).

Per 31 december 2021 waren de appartementen, kantoorruimten en handelszaken in eigendom van de Vennootschap voor 78% verhuurd.

In partnerschap

Eaglestone, een vastgoedgroep met holding in Luxemburg, staat bekend om de architecturale en technische kwaliteit van zijn projecten, die zowel privéwoningen als kantoren en winkels omvatten.
Voor de Eaglestone Group was 2021 een goed jaar in de drie landen waar het bedrijf aanwezig is – België, Luxemburg en Frankrijk – met een EBIT van meer dan EUR 39 miljoen (IFRS). De vastgoedontwikkeling voor de residentiële en de kantorenmarkt waren even succesvol. Er werden belangrijke verkopen en bloc aan institutionele beleggers zoals de Caisse des Dépôts & Consignations (CDC) in Courbevoie (Ile de France), het Duitse fonds REAL IS en de Franse verzekeraar Monceau in Luxemburg afgerond.

De Eaglestone Group kon ook enkele mooie overnames doen zodat de pijplijn met projecten voor de toekomst weer gevoed is. In Brussel werd een kantoorgebouw met adres Koningsstraat 138 gekocht van het Duitse fonds HIH. Het gebouw is nog verhuurd aan de Belgische overheid, maar zal worden herontwikkeld. Voor een kantoorgebouw aan de Lombardstraat, tegenover het Brussels Parlement, is een partnerschap aangegaan met een andere ontwikkelingsgroep. In Luxemburg werd aan de Cloche d'Or een nieuw kantoorproject aangekocht gefinancierd door de eerdere successen in de kantoorsector die zeer veelbelovend blijft in de steden waar de Eaglestone Group actief is. In Parijs heeft de Eaglestone Group via haar dochteronderneming Interconstruction 8 nieuwe residentiële projecten verworven met enkele gerenommeerde partnerszoals Novaxia, BNP Promotion en Emerige.

De Eaglestone Group heeft momenteel 83 vastgoedprojecten lopen in de drie landen die samen meer dan 500.000 m² en meer dan EUR 1,5 miljard aan verwachte omzet in de komende jaren vertegenwoordigen. Het team van de groep omvat momenteel 106 personen die werkzaam zijn in de kantoren in Parijs, Brussel en Luxemburg.

De groei van de Eaglestone Group zal in de toekomst zowel organisch tot stand komen als via fusies en overnames waarvoor Compagnie du Bois Sauvage financiële steun zal kunnen verlenen. De Groep overweegt in de toekomst nieuwe fusies en overnames in steden waar ze al aanwezig is of in nieuwe Europese steden, zoals het geval was toen in 2020 de Parijse vastgoedontwikkelingsgroep Interconstruction werd overgenomen. Het doel van de Groep is een belangrijke Europese speler te worden op het gebied van de vastgoedontwikkeling en daarbij de activiteit te diversifiëren over verschillende landen en marktsegmenten.

Fidentia BeLux Investments SA (FBLI) et Fidentia Offices III zijn in 2021 gefuseerd tot Fidentia BeLux Offices, een vastgoedvennootschap actief in de sector van kantoor- en woongebouwen in België en Luxemburg met als doel onder meer de energie-efficiëntie van de verworven gebouwen te verbeteren. Het fonds is nu volledig belegd. Het project Mobius II, waarvan het fonds samen met Immobel voor 50% eigenaar was, werd eind 2021 verkocht aan de Regie der Gebouwen.

First Retail International 2 NV (FRI²) is actief in de ontwikkeling van commerciële-activiteitenparken in Europa. Het fonds wordt gepromoot door Mitiska Reim (www.mitiska-reim.com).

Oxygen Development NV is een vastgoedproject voor de bouw van een woongebouw met 89 appartementen in Oudergem (waarvan nog slechts 6 parkings moeten worden verkocht), gepromoot door Besix Real Estate Development (Besix RED).

Praça de Espanha is een vastgoedproject in twee bouwfasen voor in totaal 280 appartementen in Lissabon (Portugal), gepromoot door Besix Real Estate Development (Besix RED).