In Europa

Eaglestone:

Eaglestone, een vastgoedgroep met holding in Luxemburg, staat bekend om de architecturale en technische kwaliteit van zijn projecten, die zowel privéwoningen als kantoren en winkels omvatten. De in 2010 opgerichte Eaglestone Group is de afgelopen jaren verdrievoudigd in omvang, met name door de voltooiing van enkele belangrijke projecten in België en Luxemburg en door de recente verwerving van de Franse groep Interconstruction, een hoofdrolspeler in de ontwikkeling van Grand Paris. Compagnie du Bois Sauvage heeft in het vierde kwartaal van 2020 een deelneming van 30% verworven in het kapitaal van Eaglestone Group sarl, de overkoepelende holdingmaatschappij van Eaglestone Groep, voor een totaalbedrag van EUR 66 miljoen (waarvan EUR 3 miljoen variabel). De resultaten van de Group liggen in de lijn van de verwachtingen.

In eigen bezit:

  • De gebouwen op de vestiging van de maatschappelijke zetel en Treurenberg (3.000 m² kantoorruimte, 2.000 m² woonruimte en 70 m² handelsruimte).
  • Verscheidene andere ruimten en terreinen in de provincies Luik en Henegouwen (14 ha).
  • Een appartement in Luxemburg (100 m²).

Per 31 december 2020 waren de appartementen, kantoorruimten en handelszaken in eigendom van de Vennootschap voor 100% verhuurd.

In partnerschap:

  • Fidentia BeLux Investments NV (FBLI) en Fidentia Offices III zijn vastgoedvennootschappen die actief zijn in de sector van kantoor- en woongebouwen in België en Luxemburg met als doel onder meer de energie-efficiëntie van de verworven gebouwen te verbeteren,
  • First Retail International 2 NV (FRI2) actief in de ontwikkeling van commerciële-activiteitenparken in Europa,
  • Oxygen Development NV is een vastgoedproject voor de bouw van een woongebouw met 89 appartementen in Oudergem (waarvan nog slechts 2 eenheden moeten worden verkocht), gepromoot door Besix Real Estate Development (Besix RED),
  • Praça de Espanha is een vastgoedproject in twee bouwfasen met 280 appartementen in Lissabon (Portugal), gepromoot door Besix Real Estate Development (Besix RED). De bouw zal naar verwachting van start gaan in 2021.