Communiqués de presse

Cie du Bois Sauvage: Inschrijving aan de kapitaalverhoging van ŸNSECT, SAS

Compagnie du Bois Sauvage heeft ingeschreven op de kapitaalverhoging van het Franse bedrijf Ÿnsect voor een bedrag EUR 10 miljoen. Door een fondsenwerving ten hoogte van USD 125 miljoen in geheel, zal Ÿnsect zijn productie in Frankrijk verhogen en er de grootste insectenkwekerij ter wereld bouwen.  De nieuwe installatie zal een jaarlijkse capaciteit van 20.000 ton eiwit van “Tenebrio molitor” (bekend als meelworm) hebben. Een daaropvolgende kwekerij in Noord-Amerika zal mogelijks volgen.

Ÿnsect is gericht op de snelgroeiende aquaculture- en petfoodmarkt. Door de productie van eiwit op basis van meelworm zal het gebruik van vismeel voor dierenvoeding dalen. Hiermee wordt tevens overbevissing van oceanen bestreden. De niet-eiwitbijproducten zullen als meststoffen worden gebruikt.

Meer informatie over deze operatie kan u terugvinden in het persbericht dat zal gepubliceerd worden door Ÿnsect (www.ynsect.com/en).

Contact:
Benoit DECKERS
Algemeen Directeur
Gsm: 0475 44 15 96

Dit perscommuniqué werd oorspronkelijk in het Frans opgesteld en vervolgens vertaald. Mocht er een geschil ontstaan over de interpretatie van dit perscommuniqué, dan is enkel de Franse tekst rechtsgeldig.

Cie du Bois Sauvage: Inschrijving aan de kapitaalverhoging van ŸNSECT, SAS