Search
Close this search box.

De participaties van Compagnie du Bois Sauvage

Compagnie du Bois Sauvage heeft ervoor gekozen zich te focussen op een beperkt aantal al dan niet beursgenoteerde participaties in drie kernsectoren: Chocolade, Industrie & Services en Vastgoed (zie investeringsgrafiek).
De Groep streeft ernaar actief deel te nemen aan de uitwerking van het strategische beleid van de vennootschappen waarin het belegt.

 

Chocolade

Met paradepaardjes als Neuhaus en Jeff de Bruges positioneert Compagnie du Bois Sauvage zich als een belangrijke speler in het topsegment van de Belgische chocolade. Deze twee merken zijn goed voor 95% van de omzet van onze Chocoladepijler. Corné Port Royal en Artista Chocolates delen de overige 5%.
Onze participatie in Ecuadorcolat stelt ons ook in staat om de bevoorrading van onze chocolademakers veilig te stellen en schommelingen in de cacaoprijs te matigen.

 

Industrie en Services

Compagnie du Bois Sauvage is een betrouwbare partner, die waarde op lange termijn creëert.
Onze pijler “Industrie en Services” bestaat uit participaties in gevestigde industriële spelers die een stabiel of groeiend rendement bieden, evenals pioniers in de industrie van de toekomst waarvan de innovatieve oplossingen helpen om de uitdagingen van de wereld van morgen aan te gaan.

 

Vastgoed

De vastgoedpijler heeft altijd deel uitgemaakt van de strategie van Compagnie du Bois Sauvage.
Haar sectorale en geografische diversificatie maakt het mogelijk om economische cycli te overbruggen. Onze investeringen variëren van participaties in vastgoedgroepen of -fondsen tot projectpartnerschappen.
Compagnie du Bois Sauvage won twee keer (in 1992 en 2002) de Quartier des Arts prijs voor de herontwikkeling van het Bois Sauvage-hoofdkantoor van de groep, en de Treurenberg-sites in Brussel.